İtalya okullara iklim değişikliği konusunda zorunlu ders koyan ilk ülke oldu

İtalya okullara iklim değişikliği konusunda zorunlu ders koyan ilk ülke oldu

2020 yılı ile birlikte İtalyan öğrenciler ülkelerini ekoloji bilinci eğitiminde dünya lideri olarak konumlandırmak amacıyla iklim değişikliği ve sürdürülebilirliği hususunda zorunlu çalışmalar yapacak.

Eğitim Bakanı Lorenzo Fioramonti, tüm devlet okullarının müfredatlarına iklim değişikliği hakkında yaklaşık 33 saat ders koyulacağını söyledi. Bakanın sözcüsü Vincenzo Cramarossa, derslerin Eylül 2020’den itibaren “ekolojik bir ayakizine” sahip olacak yurttaşlık sınıflarına dönüştürüleceğini söyledi. Cramarossa’ya göre bu fikir gelecekteki insanların iklim hususunda hazırlıklı olmaları ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca Cramarossa devletin kalkınmasının sürdürülebilmesi için dönüşümün coğrafya, matematik ve fizik gibi daha genel alanlarda yapılması gerektiğini ifade etti. Cramarossa: “Bu geleneksel dersleri öğretirken artık iklim değişikliğine daha fazla dikkat çekeceğiz” dedi.

Güney Afrika Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Fiaromonti, Reuters’e verdiği röportajda tüm bakanlığın iklim değişikliği ve korunması hususundaki çalışmaların merkezi olması için uğraş verdiklerini söyledi: “İtalyan eğitim sistemini, okulda öğrendiğimiz her şeyin merkezine çevre ve toplumu yerleştiren ilk eğitim sistemi yapmayı istiyorum” dedi. Cramarossa ise eğitimde bu yeniliği yapabilme yolunda Columbia Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi direktörü Jeffrey D.Sachs ile Amerikalı ekonomi ve sosyal bilimler teorisyeni Jeremy Rifkin’le işbirliği içinde çalışılacağını ifade etti.

İtalya’nın bu adımının örnek alınması gerekiyor, sizce de geç kalmadık mı?

Kaynak: CNN