Gala Sanat Platformu Bahçesinin elektrik panosu ile enerji aküleri çalındı

Gala Sanat Platformu Bahçesinin elektrik panosu ile enerji aküleri çalındı

Edirne’nin Enez ilçesinde 6 dönümlük alanda  3 yıldır Uluslararası Sanat Üretim ve Paylaşım aktiviteleri olarak hazırlanan Gala Sanat Platformu bahçesinin enerji ihtiyacını karşılayan Güneş panelleri ile rüzgar gülünü çalıştıran elektrik panosu ve enerjiyi depolayan aküler çalındı.

Geçen yıl yanı başında bulunan büyükbaş hayvan ahırında bulunan yaklaşık 20 büyükbaş sığırın tel çiti devirerek girmesiyle yeni kurulan damla sulama sistemi ve meyve fidanları zarar gören Gala Sanat Platformu bahçesinin bu kez hırsız yada hırsızlar tarafından elektrik panosu ile enerji akülerinin çalınması üzerine açıklama yapan Gala Sanat’ın kurucusu Nazmi Metin, “Yaşadığımız bu olumsuz gelişmeler, Enez’de görev yapan seçilmiş yada atanmış isimlerin, Turizm cenneti olma yolunda ilerleyen Enez’de yaşanan olumsuz gelişmeleri önleme konusunda yetersizliklerini göstermektedir” diyerek şunları söyledi:

“Yıllarca askeri yasak bölge olmanın getirdiği yasakçı zihniyeti aşma mücadelesini tarihi ve doğal zenginliği sayesinde lakıyla veren Enez’in bu mücadelesi, söz konusu zihniyetin günümüzde belirli bir oyu elinde bulunduruyor olmaları yüzünden gölgelenmektedir.

Yaklaşık 35 yıldır Enez’e gidip gelen birisi ve askeri yasak bölge olmaktan çıkması için yıllarca yazıp çizen bir gazeteci olarak 3 yıl önce burada Uluslararası Sanat Üretim ve paylaşım alanı oluşturma çalışmalarını başlatmamız birilerinin hesaplarına çomak sokucu bir gelişme olarak görüşmüş olacak ki, uğraşmadığımız sorun kalmadı gibi.

3 yıldır bölgede bulunan ağıl sahiplerinin tacizleriyle uğraşıyoruz örneğin. Bahçe tel çitle çevrili olmasına rağmen çitlere zarar verilerek büyükbaş ve küçük baş hayvanlar bahçeye sokularak fidanlara zarar verildi bahçenin kapı kilidi kırılarak hayvan sürüleri bahçe içine salındı. Geçen haziran ayında bahçenin yanıbaşında bulunan büyük baş sığır ağılının yaklaşık 20 hayvanı tel çitimizi devirerek bahçeye büyük zararlar verdi, polis ve İlçe Tarım müdürlüğünden 2 görevli tutanak tuttu, zarar ziyan ortadayken savcılık takipsizlik verdi. Bize yaşatılan haksızlıkların ve tacizlerin yasal bir hesap soranı olmadı, sanki biz orada mal sahibi değiliz, hak sahibi değiliz. Biz orada Enez’in turizmine kültür sanat katkısı yapacak bir amacı gerçekleştirme çabası gösteriyoruz ve özveri gerektiren böyle bir çaba için Enez’in bütün çağdaş dinamiklerini yanımızda görmek istiyoruz.”